browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Elitpatrullstävling

Eller åldersgruppstävlingar 19-20.9 2015 i Närpes

 

Patrull Kaktusugglan från Nykarleby Forsfarare vann tävlingarna! Det blev en stenhård tävling där Kaktusugglorna knep segern med endast en och en halv poängs marginal. Patrull Stubbhuvud som fick 95 poäng landade på andra plats. Tredje platsen gick till patrull Igelkotten 1.

Ledarklassen vanns av patrull Gamla Räven från Gamla Karleby Spejare med endast en poängs marginal till tvåan Inte ens myndig från Nykarleby Forsfarare.

Övningsklassen vanns av patrull Örnen.

Ladda ner resultaten från Åldersgruppstävlingen 2015.

 

Tävlingskallelsen

Tävlingarna inleds klockan 13 vid Högåsens sportstuga i Övermark. Då ska alla vara mätta och belåtna för ingen mat kommer att serveras innan lagen sticker ut i skogen.

27 lag har redan anmält sig så det kommer att bli en hejdundrande tävling.

Mikael “Mike” Dahlqvist fungerar som tävlingsledare under helgen.

Ledare som inte tävlar är varmt välkomna att fungera som funktionär på kontrollerna! Anmäl dig i så fall gärna till tävlingsledaren (mikael.dahlqvist(a)narpesgronsaker.fi).

Under tävlingen sover vi i vindskydd. Vargungar och äventyrsscouter sover i kamintält.

Tävlingen förväntas vara avklarad till kl 12 på söndag.

Deltagarna kommer att bli serverade mat under tävlingens gång. Måltider som serveras är middag, kvällsbit samt morgonmål. OBS! Ifall ni har matallergier eller specialdiet, meddela om dessa då du anmäler dig.

 

Om åldersgruppstävlingar i allmänhet

– En skrikande flod störtar fram i din väg. Vattnet är kallt. Antingen simmar du över eller bygger någonting som håller dig torr.
– Scoutledare ligger utspridda i kvaddad bil. De har ketchup på sig. Din uppgift är att kalla på hjälp och förbinda deras sår.
– En spindel vandrar uppför väggen. Nätet binder samman allt du ser. Ditt hår till hyllning eller du är utanför. Du har tre minuter på dig att lösa gåtan.

Det här är exempel på typiska uppgifter i tävlingen som kallas åldersgruppstävlingen. En tävling där scouter i Österbotten möts för att mäta sina krafter. Bara en patrull koras till vinnare men det allra viktigaste är att vara med.

Du och din patrull kommer att utsättas för prövningar där det gäller att hålla ihop och lösa problem utan att drabbas av panik.

 

Det finns tre olika tävlingsgrupper:

VU/äventyr (övningsklassen)

Laget består av 3-6 personer, varav en får var ledare. Uppgifterna kan vara samma som för tävlingslaget eller lite anpassade för nybörjare. Övernattning i militärtält.

Spejar/explorer

Laget består av 3-4 personer, varav 1 får vara fyllda 17 år eller äldre. Tävlingspatrullens sammanlagda ålder får vara högst 59 år.

Rover/ledare

Laget består av 2 personer. De tävlande behöver inte vara scouter, men då skall de ha egen försäkring för tävlingen. Bjud med en kompis, förälder eller farmor.

 

Vägvisning

Sportstugan i Övermark har ingen direkt adress. Avtag från riksåttan österut (ungefär i höjd med adressen “Östra linjen 1525”).

Här är en karta där sportstugan är inprickad.

 

Utrustningslista

Utrustningslista som varje patrull skall åtminstone ha med sig:

– Surrningsrep (minst 50 m)
– Såg (handdriven) + yxa
– Vindskydd (inte för tävlande i VU/äventyrsklassen)
– Stormkök + bränsle + tändstickor
– Minst 2 kompasser (inte telefon)
– Anteckningsmaterial
– Minst 2 ficklampor/pannlampor
– 1:sta hjälputrustning
– Fästingpinsett + myggmedel

Åldersgruppstävlingarna ordnas en gång om året och är en vänskaplig tävling, som ett patrullrådd. Tävlingen är en traditionell orientering med olika uppgifter i scoutfärdigheter där prestationerna bedöms. Under tävlingen kommer en del mat att serveras men att de tävlande också medtar en liten matsäck uppmuntras.